Tagszövetségünk 12 egyesülete összesen 207 regisztrált tagot számlál. A "B-II." Dél-Pestet valamint a hozzájuk csatlakozó Pest-megyei településeken galambászó sporttársainkat tömöríti. A Budapest 02-es Tagszövetség 3 versenyformában versenyez. Van egy főverseny mely 12 útból áll, van egy sprint verseny mely 12 rövid középtávú versenyből áll és van egy fiatal verseny mely 6 verseny útból áll.

Természetesen mindegyik versenyformához tartozik 3db tréning út. Mindenki annyi galambot röptet minden versenyen ahányat a pénztárcája enged. Ezenkívül a versenyek ideje alatt minden héten kedden vagy szerdán házi tréning van Tatáról.

A főversenyeken 5-ös befutó van és 10-es csapat, mindenkinek egy csapata lehet, ami azt jelenti, hogy a 10 előre nevezett galambból az első 5 hozza a pontot. A sprintversenyeken 10-ből 3-as befutó van. Ezenkívül van rövid, közép és hosszútávú bajnokság, végül, de nem utolsó sorban: hirdet a B-II kerület egy általános összetett bajnokot. Azoknak a sporttársaknak akik ez még nem elég azoknak szervezzük a fiatal galambok versenysorozatát.

Természetesen itt is hirdetünk egy bajnokot. Ezeknek a versenyeknek elengedhetetlen feltétele a megfelelő szállítási kapacitás, mely lehetővé teszi a sporttársaknak a nagy létszámú versenyek rendezését. Jelenleg rendelkezünk 2db 7.5 tonnás tehergépjárművel, 1db utánfutóval valamint 1db tartalék konténerrel. Ez összesen 4db konténer, 460db ketrec mely összességében 7250db galamb egy idejű kultúrált szállítását teszi lehetővé. A személyzet, mely 2gépkocsivezetőből és 2 kísérőből áll, megfelelően és rugalmasan látja el feladatát.

Jövőbeni terveink között szerepel a kerület taglétszámának megőrzése, valamint fiatalítása. Szeretnénk díjas versenyeket rendezni és szeretnénk a zónában is konszenzusra jutni partnereinkkel. Szeretné a mostani vezetés ha a kerületek vezetőségei egy évben legalább 2-szer 3-szor összeülnének megbeszélnék elképzeléseiket, megosztanák gondolataikat egymással. Valamint örülnénk, ha újra éledne a Budapest bajnokság, valamint ha több zóna rendezvény lenne. Esetleg közös feleresztési helyek a fiatalversenyek hosszabb távjain. A környező kerületek szerint a mi tagszövetségünk a leggyengébb, amiben minden bizonnyal igazuk is van. Ugyanakkor figyelmükbe szeretnénk ajánlani, hogy a Budapest II. területi tagszövetség a 2002-es, 2003-as és a 2004-es évben is megnyerte a zónája bajnokságát és rengeteg egyéni díjat hoztunk el az ellenfelek elől. Hosszú évek szünetét követően a 2004-ben megrendezett Budapest Bajnokság győztese is kerületünk tagsága közül került ki.

A feleresztéseknél a lehető legkörültekintőbben próbálunk eljárni. Amennyiben az időjárás nem megfelelő, akkor a galambokat biztos, hogy nem engedjük ki. Szerintünk nem a vezetőségért van a tagság, hanem a vezetők vannak a tagságért. Nálunk teljes demokrácia működik. Tökéletes vezető nincs, csak tökéletes tag. Amit csinálunk, megpróbáljuk 100%-osan csinálni és úgy, hogy a lehető legtöbb tag elégedett legyen. Ezúton szeretném az alkalmat megragadni, hogy megköszönjem azt az önzetlen támogatást amit kerületünk tagsága nyújt a vezetőségnek.

Bízunk a tagszövetségünk további sikereiben és abban, hogy Magyarország tovább fejlődik a galambászkultúra!